Iskonska moć masaže – kad je lice u dobrim rukama

Leaf bg 2

Sadržaj

Ljudi su društvena, taktilna bića. Naši dlanovi imaju više od 3.000 nervnih završetaka, kojima ispitujemo i osećamo svet oko sebe. Uz to, ruke su i alat kojim negujemo sebe i druge, tešimo i bodrimo, i one su najbitniji alat u toku masaže. O lekovitosti dodira napisane su brojne naučne studije, a benefiti masaže su brojni. Ona pozitivno utiče na naša psihofizička stanja, a masaža lica ima nemerljiv estetski učinak.

Lekovitost dodira

Masaža lica je moćan estetski saveznik

Masaža lica predstavlja posebnu oblast masažne prakse, i sve je popularnija u svetu, zbog sjajnih efekata u pogledu estetike lica. Brojne naučne studije dokazuju učinkovitost masažne terapije, a ako ste ikada iskusili kvalitetnu, profesionalnu masažu lica, onda smo sigurni da znate kakav osećaj blaženstva donosi sa sobom. Ciljana, pažljivo osmišljena masaža lica u kombinaciji sa profesionalnom kozmetikom, daje i dugotrajne estetske rezultate. 

Dodir koji leci

Benefiti masaže lica, potkrepljeni naučnim podacima:

  • Smanjenje bora i poboljšanje tonusa kože: Studija koja je objavljena u časopisu “Journal of Clinical and Diagnostic Research” 2017. godine pokazala je da je 30-minutna masaža lica, izvedena tokom 10 uzastopnih dana, dovela do značajnog smanjenja bora i poboljšanja tonusa kože kod žena srednjih godina.
  • Poboljšanje cirkulacije i hidratacije kože: Istraživanje objavljeno u časopisu “Skin Research and Technology” 2018. godine proučavalo je efekte 10-minutne masaže lica kod žena s normalnom i suvom kožom. Nalazi su pokazali da je masaža poboljšala mikrocirkulaciju i povećala hidrataciju kože.
  • Smanjenje edema (otoka) lica: Studija objavljena u “International Journal of Cosmetic Science” 2015. godine proučavala je efekte masaže lica na smanjenje edema i poboljšanje izgleda lica. Rezultati su pokazali da je masaža lica dovela do smanjenja otoka i poboljšanja ukupnog izgleda lica.
  • Poboljšanje opšteg stanja kože: Istraživanje objavljeno u časopisu “Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology” 2016. godine istraživalo je efekte masaže lica kod žena sa suvom kožom. Nakon 12 nedelja redovne masaže, učesnice studije prijavile su značajno poboljšanje hidratacije, elastičnosti i glatkoće kože.
  • Smanjenje stresa i anksioznosti: Istraživanje objavljeno u “Psychiatry Investigation” 2017. godine proučavalo je efekte aromaterapije i masaže lica kod žena u menopauzi. Rezultati su pokazali da je ova kombinacija terapija smanjila nivo stresa i anksioznosti kod učesnica.

Dodir koji leči – rezultat rada i poverenja

Kada smo razmišljale o tome da otvorimo salon specijalizovan za masažu lica, u jedno nismo sumnjale – u našu stručnost i posvećenost ovom poslu. Ne zato što mislimo da sve znamo, već naprotiv, zato što se konstantno edukujemo, usavršavamo i tragamo za novim tehnikama, novom, naukom potkrepljenom, profesionalnom kozmetikom. Da, estetika nam je beskrajno važna, ali nam je najvažnija suština. A suština masaže lica jeste duboko poverenje u onoga u čije ruke prepuštamo svoje lice. Zato činimo sve da to poverenje opravdamo. Mi zaista volimo ovo što radimo i verujemo da se ta ljubav pretače u naš rad. Sa velikom pažnjom i brigom pristupamo svakom klijentu, i trudimo se da napravimo holistički ugođaj, profesionalna masaža lica u adekvatno i pažljivo opremljenom salonu, u opuštenoj atmosferi.

Tretmani, masaže i profesionalna kozmetička terapija bazirana na nauci

U Le Lift salonu se možete odlučiti za neki od takozvanih face gym tretmana, neku od masaža lica, ili specijalno osmišljene Forlle’d Therapy protokole. Ono što je najvažnije jeste da budete posvećeni. Iako su rezultati svih tretmana vidljivi odmah, najveće benefite imaju ako se rade u dužem vremenskom periodu. Detalje o svim uslugama koje nudimo, možete saznati na našem sajtu, a ukoliko imate neka specifična pitanja, slobodno nas kontaktirajte.